HTML

kisgömböc

A kisgasztronómia nyomában. Resti-túció - avagy vissza a KISVENDÉGLŐK világát! Ízlések és pofonok. (Jól)lakva ismerszik meg az ember. Csatlakozz! Írj étterem(kisvendéglő/bisztró/büfé stb.)kritikát és meghívunk társszerzőnek!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Wellness - sült szalonnával

2007.10.23. 22:00 kilfenora

Történt, hogy Kilfenora és Kilfenoramama (egyik sem Nóra) az őszi hosszú hétvégét ázással töltötte Hévízen (Danubius Health Spa Resort. Képek itten). Gasztroblog lévén, most csak az éttermi részéről fogok írni, amely azért nem volt tökéletes. Pedig egy 4* superior szállodától többet várna az ember lánya.

Előrebocsájtom, félvega vagyok: eszem halat, tojást és tejtermékeket, csak húst nem. Nos, a büfévacsorában a szálloda mindössze ugyanazt a fagyasztott halat bírta produkálni, csak más-más körítésben, illetve egyik este túlfőtt trikolor penne volt sajtszósszal (ezt meg kellett kérdeznem a pincértől, mert az íze alapján nem derült ki). Kilfenoramama nem vega, még félig sem, de ő sem igazán talált a fogáravalót mindennap.

Mivel félpanzióban voltunk, hasznot a szállodának csak az italfogyasztással hajthattunk... és hajtottunk is. Egy kis Unicum és fél liter házi Olaszrizling mintegy 3000 forinttal vetette vissza a költségvetésünket. A gyümölcs magyar szokás szerint főleg kompót volt, persze jó cukros, alma vagy körte. Aki korán jött, kaphatott banánt, vagy félbevágott és folpackba csomagolt narancsot. Nevetséges... Jaj, és a kedvencem, a "Meleg zöldségek" voltak: azaz túlfőtt sárgarépa, néha brokkoli, kukorica... mind mintha mirelit lett volna. A neve miatt pedig végleg elment a kedvem ettől a körettől. Furcsa módon utolsó reggel már friss padlizsán- és cukkíniszeletek is voltak a fent említett rémségek mellett.

A reggeli viszont minden tekintetben megfelelt kategóriájának, csak azt nem tudom megérteni, ha tellik bio-tejre, 100%-os almalére, akkor a narancs és grapefruitot miért kell vizezni? Miért...?! Ezt leszámítva a reggeli tényleg bőséges volt, többféle tojás, zöldségek, teák, kávék, péksütik... és az elmaradhatatlan virsli, sült szalonna (wellness szálloda, ugye  emlékszünk :) )

Az éttermen kívül volt még az épületben egy Ciklámen Presszó nevű intézmény is, de a bejáraton már a Retro Bisztro név állt, valószínűleg ezt már ők is úgy gondolták, nem tudják másként, csak viccként eladni. Az egész szállodát ugyanis valamikor a 70-es években építették, és még csak a szobák modernizálásánál tartanak, a többi erősen khm, retró. Sajnos, és nem véletlenül, erről nincsenek képek a honlapon. Elég legyen annyi, hogy régóta nem láttam pincérnőket ilyen régies textil-'csizmában', tudjátok, mire gondolok! ;) Itt olyan delikát finomságokat lehetett fogasztani, mint Somlói galuska, Tavirózsa-desszert (800 HUF), vagy uzsonnára párosvirsli mustárral.

Száz szónak is egy a vége, wellnessben erős, gasztróban viszont erős közepes a szálloda. És valaki bőkezűen mérte a csillagokat.

Szólj hozzá!

Címkék: retro danubius bio wellness vidék hévíz

A bejegyzés trackback címe:

https://kisgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr35205349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása